Příběh hořčice - o ALBA plus, s.r.o.
Kvalitní hořčice v mnoha variantách, chutích a baleních, ale vždy bez chemické konzervace - to je náš produkt, který hrdě dodáváme na český trh i do zahraničí. Tuto přírodní cestu razíme už od založení společnosti ALBA plus v roce 1997 - byli jsme vůbec prvním českým výrobcem, který technologii výroby hořčice bez chemické konzervace zvládl. Naše hořčice je navíc i bez syntetických barviv, používáme pouze přírodní ingredience. Základem úspěchu je kvalitní hořčičné semínko, ocet, voda, cukr, sůl... a naše vlastní osvědčené receptury, které prošly mnohaletým vývojem.
V současnosti patříme mezi největší domácí producenty hořčice. Sázíme přitom na kvalitní suroviny, vyspělé výrobní technologie a vysokou úroveň hygieny. Jsme držiteli mezinárodní certifikace standardů jakosti IFS. Vyrábíme mnoho druhů hořčic - vedle tradiční plnotučné a kremžské hořčice je to i dijonská, hrubozrnná, medová nebo francouzská hořčice. Ve výrobním sortimentu máme trvale kolem 60 položek, které se liší i velikostí balení - pro koncové spotřebitele nebo pro gastronomii.
Od roku 1998 jsme dodávali společnosti Unilever hořčici pro značku Hellmann's - jak do výroby například ochucených majonéz, tak i jako finální produkt určený pro trh. Před uzavřením českého výrobního závodu Unilever v roce 2009 jsme byli jejich největším dodavatelem v Evropě. V současnosti dál dodáváme hořčici do některých evropských závodů Unilever, v omezeném množství ji vyvážíme i do USA. Na českém trhu jsou našimi největšími odběrateli obchodní řetězce. Doma jsme v Pardubicích, odkud obchodně pokrýváme celou Českou republiku a prostřednictvím obchodního zastoupení i Slovensko.